Welkom

Welkom op de website van FICE NL.

Wilt u weten wat FICE NL doet?  Bekijk dan dit filmpje.

Inspiratie voor je dagelijks werk. Innovatieve ideeën. De mogelijkheid om te leren en kennis te delen, zodat de zorg aan kinderen wereldwijd beter wordt. Dat is in het kort wat internationale uitwisseling de moeite waard maakt. En dat is waar FICE Nederland zich sterk voor maakt.

In Wenen ontwikkelden jongeren 10 standaarden voor zorgverlaters, bekijk dit filmpje om te zien wat dit betekent voor Nederland:

Op 31 maart 2016 hebben we een Internationaal congres over "community based care" georganiseerd waarvan u hier de film en de foto's kunt bekijken. Klik op de onderstaande foto om alle foto's te bekijken. Verder raden wij u aan om een kijkje te nemen bij onze nieuwsberichten. U vindt er o.a. informatie over de gegeven workshops en de pakkende, grappige cartoons die gemaakt zijn.

congres 31/3 FICE


FICE is een wereldwijde netwerkorganisatie van en voor professionals die werken met kinderen en jeugdigen. FICE is in 1948 opgericht met als hoofddoel: het organiseren van opvang voor verweesde kinderen die door Europa zwierven. Nederland heeft ook een actieve afdeling: de vereniging FICE Nederland. De leden van deze vereniging zijn bestuurders en professionals van instellingen die werken met kinderen en jeugdigen die in zorg zijn. Of het nu gaat om GGZ, welzijn, gehandicaptenzorg (VGN), pleegzorg of jeugdzorg.

Er leven verschillende wensen om een nieuw elan aan FICE NL te geven. Onder het kopje 'FICE NL' leest u meer over het nieuwe elan en de bestuurders die zich daar voor inzetten.

In de rubriek 'FICE Internationaal' houden we u op de van hoogte over het internationaal verband waarbinnen FICE NL opereert.

'Voor jongeren' willen we een apart forum maken. Hoe dat er precies uit komt te zien gaan we met jongeren van het Jeugdwelzijnsberaad oppakken.

Een lang gekoesterde wens is een databank, gevuld met overzichtelijke, beknopte beschrijvingen van internationale projecten van de Nederlandse jeugdzorg - in brede zin. Samen met onze netwerkcontactpersonen in de verschillende provincies trekken we daar stevig aan. In de huidige databank staan nu ruim tachtig projecten. Nog niet allemaal zijn ze gecheckt en aangevuld. De databank is een service 'voor leden'  van FICE.

Er gebeurt veel in internationaal verband. Via  'Links'  komt u op onvermoede websites. U vindt er een document met heel veel websites, ondergebracht in diverse thema's.

Leren van elkaar doe je in de ontmoeting, in het directe contact, via de media, door te lezen over inzichten die een ander aan het papier heeft toevertrouwd. In de rubriek 'documentenbrengen wij publicaties onder die mogelijk voor u interessant zijn: documenten die praktisch van nut zijn bij het opzetten van internationale projecten, maar even zo goed publicaties die vanuit wetenschappelijk oogpunt de moeite waard zijn.

Heeft u informatie, waarvan u denkt dat deze voor andere interessant kan zijn; wilt u als instelling misschien lid worden of u als persoon als vriend bij FICE aansluiten; of wilt u reageren naar aanleiding van de website, maakt u dan gebruik van het contactformulier.