Welkom

Welkom op de website van FICE Nederland!

FICE Nederland is onderdeel van een Internationaal netwerk. Het FICE netwerk maakt het mogelijk om kennis te delen, over de grens kijken is in de spiegel kijken. Je eigen werkwijze plaatsen in Internationaal perspectief biedt nieuwe inzichten en verantwoordelijkheden. Onze uiteindelijke missie is om de zorg aan kinderen wereldwijd te verbeteren.

Bekijk dit filmpje als je meer wilt weten over waar FICE voor staat.

Dit is ons netwerk in Nederland:

In Wenen ontwikkelden jongeren 10 standaarden voor zorgverlaters, bekijk dit filmpje om te zien wat dit betekent voor Nederland:

Op 31 maart 2016 hebben we een Internationaal congres over "community based care" georganiseerd waarvan u hier de film en de foto's kunt bekijken. Klik op de onderstaande foto om alle foto's te bekijken. Verder raden wij u aan om een kijkje te nemen bij onze nieuwsberichten. U vindt er o.a. informatie over de gegeven workshops en de pakkende, grappige cartoons die gemaakt zijn.

congres 31/3 FICE


FICE is een wereldwijde netwerkorganisatie van en voor professionals die werken met kinderen en jeugdigen. FICE is in 1948 opgericht met als hoofddoel: het organiseren van opvang voor verweesde kinderen die door Europa zwierven. Nederland heeft ook een actieve afdeling: de vereniging FICE Nederland. De leden van deze vereniging zijn bestuurders en professionals van instellingen die werken met kinderen en jeugdigen die in zorg zijn. Of het nu gaat om GGZ, welzijn, gehandicaptenzorg (VGN), pleegzorg of jeugdzorg.

Er leven verschillende wensen om een nieuw elan aan FICE NL te geven. Onder het kopje 'FICE NL' leest u meer over het nieuwe elan en de bestuurders die zich daar voor inzetten.

Een lang gekoesterde wens is een databank, gevuld met overzichtelijke, beknopte beschrijvingen van internationale projecten van de Nederlandse jeugdzorg - in brede zin. Samen met onze netwerkcontactpersonen in de verschillende provincies trekken we daar stevig aan. In de huidige databank staan nu ruim tachtig projecten. Nog niet allemaal zijn ze gecheckt en aangevuld. De databank is een service 'voor leden'  van FICE.

Heeft u informatie, waarvan u denkt dat deze voor andere interessant kan zijn; wilt u als instelling misschien lid worden of u als persoon als vriend bij FICE aansluiten; of wilt u reageren naar aanleiding van de website, maakt u dan gebruik van het contactformulier.