UNESCO publicaties

UNESCO publicaties nu gratis beschikbaar via een nieuwe Open Access Repository (OAR)

Meer dan 300 on-line boeken, rapporten en artikelen zijn vrij beschikbaar. "Een schat aan kennis is beschikbaar voor mensen over de hele wereld, kennis die kan worden gebruikt en hergebruikt , " zei Ian Denison , Chief van de UNESCO Publishing en Branding Sectie. Deze wijziging moet leiden tot een aanzienlijke toename van de circulatie van de UNESCO publicaties en helpen het publiek bewust te maken van de organisatie en haar werk te verhogen .

Momenteel bevat de Repository werken in ongeveer 12 talen, waaronder grote UNESCO rapporten en de belangrijkste wetenschappelijke publicaties. Naast de 300 Open Access publicaties, zal UNESCO on-line honderden andere belangrijke rapporten en titels beschikbaar stellen. Kennis over een breed scala van onderwerpen uit alle regio's van de wereld kan nu worden gedeeld met het grote publiek, professionals, onderzoekers, studenten en beleidsmakers.

Door het opkomen voor Open Access voor haar publicaties, versterkt UNESCO een fundamentele doelstelling van een intergouvernementele organisatie, namelijk ervoor te zorgen dat alle kennis die het creëert beschikbaar te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Vanaf nu, zal elke nieuwe publicatie geproduceerd door de Organisatie worden uitgebracht met een van de intergouvernementele Creative Commons licenties en worden geïntegreerd in de Repository .

UNESCO zal zijn database  blijven verrijken met geselecteerde publicaties uit het verleden en alle nieuwe werken .