www.leavingcareineurope.com

Een online platform voor iedereen die samen de zorg voor 18+ wil verbeteren

Op 20 november is de website www.leavingcareinEurope.com gelanceerd tijdens een internationale conferentie in Amersfoort. Dit platform is het resultaat van een uitwisseling van jongeren en experts uit 7 verschillende landen. In drie dagen tijd zijn er filmpjes opgenomen waarin jonge zorgverlaters vertellen over de hulpverlening die hun heeft geholpen tijdens hun weg naar volwassenheid en zelfstandigheid. De filmpjes en tientallen beschrijvingen van best practices zijn te vinden op de nieuwe website. 

Al met al zijn wij super trots op alle jongeren, experts en onszelf voor het prachtige resultaat van 3 dagen hard werken!

En iedereen met een goed werkende methodiek nodigen wij uit om een bijdrage te leveren aan het platform door een korte projectbeschrijving (in het Engels) in te dienen. Het formulier hiervoor is te vinden in de bijlage, deze kun je ingevuld mailen naar info@fice.nl.

Dit project is mogelijk gemaakt door Erasmus+, Stichting Kinderperspectief en FICE NL

Laat je inspireren en inspireer mee!

Het gemiddelde cijfer van de deelnemers voor de expertmeeting is een 9,4

Enkele reacties uit de evaluatie:

"Learning that different countries have similar issues"

"I appreciate most the knowledge that I gained that I can take back to my country, how we can communicate informally and general connect with other countries"

"It has changed my life"

"Wat ik het meest waardeer is dat er echt geluisterd werd in de werkgroepen"

"Looking at best practice from all over, learning there is al link to problems in every country"